Ons aanbod van vaklessen

Pruiken Maken van A tot Z

Maak in 10 dagen je eerste haarwerk en leer alle facetten van het vak en de keuzes die je kunt maken om in de haarwerk business succesvol te kunnen starten.

Informatiedag startende haarwerker

Wil je starten in de haarwerk-pruikenbranche en wil je weten wat er allemaal bij komt kijken, leer tijdens deze dag hoe je dit aan kunt pakken en wat je allemaal nodig hebt om in dit nieuwe vakgebied succesvol te zijn.

Reparatie en onderhoud van fijne haarwerken (basis)

Leer de basis reparaties van een particulier haarwerk. Verstellingen, bijknoopwerken. Zowel voor de startende haarwerkspecialist of professionele haarwerkspecialist. Je moet wel een basis aan knooptechniek hebben om aan deze lessen te kunnen deelnemen.

Haar hekelen & mengen

Leer haar ontwarren in diverse soorten hekles. Leer mengen voor de juiste mix van haar in pruiken, weaves en andere knoopwerken.

Haar knopen/implanteren (basis)

Leer nu de oude vaktechniek waarbij je met een knoopnaald haartje voor haartje in diverse soorten tule vastknoopt.

Haar knopen / implanteren (gevorderd)

Leer hoe je richting kan knopen, scheiding en kruinwerk kan doen, double knot en begrijp wat de diverse knooptechnieken voor een haarwerk betekenen.

Baardstel aanbrengen en basis onderhoud

Pak die kans en professionaliseer jouw skills zodat je tijdens de Sinterklaasperiode alles weet over jouw baardstel, het mooi aanbrengen ervan en leer alles over het goed schoonmaken en onderhoud.

Klein haarwerk onduleren

Leer omgaan met diverse soorten onduleertangen en een klassieke tangenoven.

Slagleggen

Leer de beginselen van het nat slagleggen en het gebruik van deze klassieke watergolf techniek in pruikenwerk.

Tijdbeeld kapwerk

Leer hier hoe je een tijdbeeld met een haarwerk kan ontdekken, doorgronden, inleggen en opkappen. Veel gevraagd voor werk op de filmset of in het theater

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes: