Vakles pruiken Maken van A tot Z

Vakles pruiken Maken van A tot Z

Omschrijving

Wil jij starten in de haarwerkbranche dan is een goede basisopleiding van enorm belang. Binnen 10 lessen leggen we de fundering zowel vaktechnisch alsook theoretisch om als (nieuwe) haarwerker goed van start te kunnen gaan. Binnen deze branche is het belangrijk jezelf te onderscheiden door gedegen kennis en vaardigheden en daarom laten we je twee paden naast elkaar lopen. In 10 weken maak je met onze begeleiding een pruik en tijdens het maakproces lopen we theoretisch alle stappen door en vertellen we je welke keuzes je kan maken om uiteindelijk tot het juiste eindproduct te komen.

We starten met de situatie en de vraag van de klant daarnaast maken we een mal van deze klant. We ontwerpen een passend montuur en vertellen je alles over tule soorten. Omdat donatiehaar schaars is en we dus veel werken met bewerkt of ingekocht haar leren we je hoe je deze soorten haar kunt herkennen en wat je wel en niet kan doen met dit haar. Als laatste starten we met het knoopwerk waarmee je meer kunt dan alleen nieuw haarwerk knopen. In de loop van de lessen komen alle mogelijke vragen aan bod, leer je over onderhoud en herstellingen aan bestaand haarwerk en bedenken we samen hoe jij jouw zaak kunt opzetten binnen de haarwerkwereld. Omdat pruiken maken met de hand veel tijd kost vragen wij je wel thuis gemiddeld 1,5 tot 3 uur per week te implanteren en research te doen. Iedereen kan het ambacht pruiken maken leren, zo hebben we wij de loop van de jaren al veel omscholers, bijscholer, jonge kappers, volleerde kappers en haarwerkers in de lessen gehad. De enige echte beperking is niet goed kunnen zien, maar ook daar zijn oplossingen voor, dus onderzoek deze voor je je inschrijft

Binnen de muren van ons gezellige, inspirerende atelier krijg je les van een ambachtelijke pruikenmaker en kan je alles vragen over haar en haarwerken. Leer dit prachtige ambacht en schrijf je nu in!

De tijdens de vaklessen gemaakte pruik blijft uiteraard jouw eigendom.

In onderstaand filmpje zie je hoe een maatwerk haarwerk van echt haar gemaakt wordt. Tijdens de workshop zal je een gelijkaardig traject volgen en ben je na de cursusreeks in het bezit van een ongestylde en ongeknipte pruik van echt haar.

Voor wie

Deze lessenreeks is zowel geschikt voor grime- en kappersleerlingen als ook voor particulieren die werkzaam zijn in haar en pruik gerelateerde beroepen of branche.

Dagen en dagindeling

De lessenreeks bestaat uit 10 lessen op maandag van 10:00 - 16:00 uur.

2 startmomenten per jaar.

Invulling:

Dag 1: Introductie haarwerken algemeen, start single knot op proeflap

Dag 2: Introductie haar richtingen, mal maken + single knot op proeflap

Dag 3: Introductie mal maken, opvullen mal, monturen en tule materialen + double en single knot knopen op proeflap

Dag 4: Introductie intekenen mal, tule materialen voorbereiden + start montuur maken (nekpartij)

Dag 5: Introductie haarsoorten + montuur maken (oren en achterhoofd)

Dag 6: Introductie hekelen + montuur afmaken (achterhoofd en front tule)

Dag 7: Inknopen montuur nek en achterhoofd (double knot + single knot)

Dag 8: Inknopen montuur achterhoofd en zijpartijen

Dag 9: Inknopen montuur zijpartijen-front en haarlijn

Dag 10: Inknopen montuur front en haarlijn (haarrichtingen en uniknooptechniek)

Eventueel plannen we een nader te bepalen inhaalles.

Er wordt verwacht dat er vanaf de 1e les zelfstandig thuis geoefend wordt met de diverse knooptechnieken en dat er ca 1 tot 3 uur per week geknoopt wordt tussen de laatste 5 lessen om het haarwerk te voltooien.

Docent

Sylvie Takke

Waar

Cursuslocatie: Atelier Het Pruykenhuys in Rijsbergen (aan de rand van Breda).

Materialen

Voor dit traject is de koop van een startpakket verplicht. Hierin zijn alle materialen en te gebruiken producten begrepen (zoals diverse pruikenmakersmaterialen, tule soorten en haar), inclusief gebruik materialen van het atelier. Deze kost € 375,00 incl. BTW (€ 309,92 ex BTW). Wij zorgen dat deze op de eerste cursusdag voor je klaar staat.

Daarnaast werk je tijdens de les op een pruikenbol en met een knoopkistje. Je kan deze materialen voor de duur van de workshop in bruikleen krijgen tegen een borg. Deze materialen blijven eigendom van Atelier Het Pruykenhuys en kunnen alleen op aangeven van Sylvie Takke tussen een aantal lessen mee naar huis genomen worden.

Houten / linnenbol: In bruikleen tegen een borg van € 60,00

Knoopkistje: In bruikleen tegen een borg van € 40,00

Kosten

Algemeen: De vakles kost € 2225,00 incl. BTW (€ 1838,84 excl. BTW) exclusief materialenpakket bij een gespreide betaling. Wanneer de vakles uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de vakles betaald is kost deze € 2125,00 incl. BTW (€ 1756,20 ex BTW).

Voorwaarden: Opgeven doe je door de vakles in onze webshop te bestellen en de aanbetaling meteen te betalen. Na het voldoen van deze aanbetaling van € 650,00 is je inschrijving officieel. Er worden geen reserveringen aangenomen. Geef bij de inschrijving aan of je ineens wil betalen dan wel in termijnen.

Betaling ineens: Na de aanbetaling dien je het restantbedrag á € 1850,00 (inclusief materialenpakket t.w.v. € 375,00) uiterlijk 30 dagen vóór aanvang betaald te hebben. Hiervoor sturen een factuur.

Gespreide betaling: Na de aanbetaling ontvang je van ons een factuur en voor de betalingsdatum een drietal betalingslinks waarmee de andere drie bedragen betaald kunnen worden. De eerste uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de vakles, de andere bedragen voor respectievelijk les 5 en les 7.

Betalingslinks: Voor het doen van de betalingen maken wij gebruik van betalingslinks die we naar je mailen met de datum waarop deze voldaan moeten zijn. Via deze link kom je in een beveiligde betaalomgeving waar je kunt kiezen hoe je deze wil betalen. Dat kan met iDeal, Bancontact, Paypal, Bitcoin, KBC/CBC en Belfius Direct.

Let op: Behoudens overmacht betekent het afbreken van het jaartraject op welk moment dan ook niet dat de resterende termijnen niet betaald hoeven worden. Na inschrijving en voldoen van de aanbetaling ga je automatisch akkoord met betaling van het volledige bedrag.

In het kort:

 Betaling ineens:  Vakles  Materialenpakket  Korting  Totaal
  € 2225,00 € 375,00 € 100,00 € 2500,00
 Betalingen:  Aanbetaling  Uiterlijk 30 dagen vóór start  Totaal
  € 650,00 € 1850,00 € 2500,00
 Gespreide betaling:  Vakles  Materialenpakket  Korting  Totaal
  € 2225,00 € 375,00 € 0,00 € 2600,00
 Betalingen:  Aanbetaling  Uiterlijk 30 dagen vóór start  2 termijnen van:  Totaal
  € 650,00 € 650,00 € 650,00 € 2600,00
 Afschrijving termijnen vóór: les 5 les 7

Inschrijven

Voor alle vaklessen geldt:
minimaal 4 deelnemers per klas
maximaal 8 deelnemers per klas
vol = vol


Belangrijk

Prijzen voor scholen en grote groepen zijn op aanvraag.

Wij verzorgen koffie en thee. Lunch dien je zelf te verzorgen.

Aan het eind van de vaklessen krijg je bij goedkeuring van het gemaakte proefhaarwerk een persoonlijk certificaat.

Deze les kan ook bij u op locatie gegeven worden. Mail ons voor de voorwaarden en een offerte op maat.

Bij inschrijving voor onze vaklessen gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Haarwerk Vakschool.

Indien er voor deze vakles geen nieuwe datum is, stuurt u ons bij interesse dan een mailtje op infohetpruykenhuys@gmail.com.


Vorige vakles Volgende vakles